אוכלוסיית מטופלי הקנאביס מונה כיום כ-55 אלף בני אדם שמסתייעים בצריכת קנאביס להקלה על התמודדויות עם מצבים רפואיים שונים. מספר מטופלי הקנאביס ההולך וגדל, כמו גם גודלה של קהילת המטופלים הפוטנציאליים, הובילו להקמה של עמותה ללא מטרות רווח הקרויה "עמותת הקנאביס הרפואי", שהציבה לעצמה למטרה לקדם את זכויותיהם של מטופלי הקנאביס הרפואי. במאמר זה פירטנו עבורכם את כל המידע על העמותה החשובה הזו ועל מטרותיה.
הקנאביס הרפואי והצרכנים שלו
קנאביס רפואי הוא מונח המתייחס לחלקים שונים בצמח הקנאביס או לחומרים טבעיים שבודדו מן הצמח, אשר ניטלים במסגרת טיפול רפואי. הקנאביס הרפואי משמש בעיקר להקלה בתסמינים של מצבים רפואיים שונים, כמו כאבים כרוניים, הקלה על תופעות לוואי של כימותרפיה והוא אף ניתן במסגרת טיפולים מתחום בריאות הנפש, לרבות הפרעות אכילה ופוסט טראומה. אוכלוסיית צרכני הקנאביס הרפואי עומדת על כעשרות אלפי מטופלים בישראל שמספרם הולך וגדל עם השנים. הקנאביס הרפואי נצרך על ידי עישון, אכילה או על ידי אידוי, כפי שמאפשר מכשיר הוופורייזר מייטי פלוס – מוצר מוכר בתחום הקנאביס הרפואי. המכשיר מיועד למי שמעדיף לצרוך את הצמח באמצעות טכניקה של אידוי. את הוופורייזר מייטי פלוס תוכלו למצוא, יחד עם מכשירי וופורייזר נוספים, באתר Good Stuff.
מהי עמותת הקנאביס הרפואי?
עמותת הקנאביס הרפואה, כפי שמרמז שמה, היא עמותה התורמת לקהילה על ידי טיפול בפניות, בעיות ותקלות בתהליך הוצאת רישיונות קנאביס רפואי, ודואגת לזכויות מטופלי הקנאביס הרפואי ולמועמדים להחזקת רישיון זה. העמותה הוקמה בשנת 2016 על ידי קבוצה של מטופלי קנאביס רפואי במטרה לפעול למען הפעילות הציבורית וההתמודדות הבירוקרטית בכל הנוגע לעניין הקנאביס הרפואי. העמותה פועלת בשנים האחרונות יחד עם שדולת הקנאביס הרפואי, ושתי הקבוצות הצליחו להביא לקידום משמעותי בפתרונות חקיקה למען שמירה על זכויות המטופלים ועל שיפור שוק הקנאביס כולו.
מנכ"לית העמותה היא דנה בר און, מטופלת קנאביס רפואי בעצמה שנלחמת מזה שנים במחלת ניוון שרירים קשה. בר און מנהלת ביד רמה את המאבק שלה לקידום תיקוני חקיקה ולהעלאת מודעות חברתית למצוקות של קהילת המטופלים והנזקקים לטיפול בקנאביס רפואי. כך למשל, סייעה בר און לחוקק תקנות במשרד הבריאות שמטרתן לסייע לחולים במצבים קשים במיוחד הנזקקים למינון גבוה יותר מזה המוצע לכל החולים המבקשים את הטיפול בתחילתו.
מהי המטרה של העמותה?
הקנאביס עודנו מוגדר בישראל כ"סם מסוכן ללא תועלת רפואית", מה שמקשה על מטופלים ונזקקים רבים למצות את מירב זכויותיהם במסגרת "חוק זכויות החולה". לכן, מתנדבי העמותה פועלים לילות כימים במטרה לסייע לעשרות מטופלים במימוש זכויותיהם לקבלת רישיון לקנאביס רפואי. העמותה מלווה בהתנדבות מלאה ואישית כל מטופל בהליך הסבוך של אישור הקנאביס הרפואי, ומספקת ייעוץ, הדרכות, ומענה למצוקות שונות בהן נתקלים מטופלים ומועמדים לקנאביס רפואי. לפיכך, המטרה העיקרית של העמותה היא ללא ספק לסייע לכמה שיותר מטופלים מבלי להיקלע לבעיות בירוקרטיות ורפואיות, ואף להביא לראש התודעה הציבורית את החשיבות של השימוש בקנאביס רפואי עבור מטופלים המתמודדים עם בעיות רפואיות שונות.
סיכום
לסיכום, לא מעט ישראלים מטופלים כיום באמצעות הקנאביס הרפואי שמשמש להם פתרון להקלה על תסמינים ועל כאבים כאלה ואחרים. עמותת הקנאביס הרפואי נוסדה במטרה לסייע לאותם מטופלים לממש את מירב זכויותיהם וכדי ללוות מועמדים פוטנציאליים בהשגת רישיונם המיוחל חרף הקשיים הבירוקרטיים.