חשוב ביותר לתרום, אך גם חשוב ביותר לדעת שייתכן ומגיעים לכם החזרים. רבים שמקבלים החלטה לתרום כדי לקדם מטרה חשובה, לא עוצרים לחשוב אם ייראו שקל בחזרה, אלא פשוט מבקשים לסייע. עם זאת, אם מראש יודעים שניתן לקבל בחזרה חלק מהכסף, גם הרבה יותר קל להחליט לתרום וגם יותר קל להגדיל את סכום התרומה. מכאן איך שלא נשחק עם הנתונים, חשוב לדעת אם מגיעים החזרי מס בגין תרומות. האם עומדים בקריטריונים, מהו גובה ההחזר וכיצד מיישמים זאת? כל הפרטים בפנים!
35% החזר מסך התרומה!
בכל הנוגע לשכירים, הנוסחה פשוטה. מי שתרם במשך השנה סכום של למעלה מ-190 ש"ח בשנה, זכאי להטבת מס, זכאי לקבל 35% בחזרה מסך התרומה. נתון זה נוהגים לבדוק בסוף השנה האזרחית, ואף באופן פשוט, דרך המשכורת החודשית. כמו כן, העובד לא נדרש לעשות דבר, אלא רק להעביר למעסיק את סך הקבלות המקוריות, כך שמנקודה זו ההתעסקות עוברת לידי המעסיק. על מנת לנצל זאת, יש לוודא שהעמותה שלה מבקשים לתרום מוכרת לצרכי החזרי מס על פי סעיף 46. כיצד בודקים זאת? הדרך הפשוטה ביותר היא לבדוק האם העמותה מצהירה על כך. מבקשים עוד מידע על החזר מס על תרומות? מוטב שתעברו על ארבעת הדגשים הבאים:
4 דגשים חשובים
-
שומרים קבלות
אומנם לתרום ניתן באופן מקוון, אך את הקבלות (שגם כן לרוב מקוונות) מוטב לשמור בתיקייה מסודרת. מדוע? מס הכנסה עשוי לבקש להוכיח שאכן תרמתם בסכום הנקוב.
-
החזר רטרואקטיבי
רבים חושבים שאם הם תרמו בעבר ולא דרשו החזר, אין מה לעשות בנידון. עם זאת, אין זה כלל מדויק. חשוב לדעת שניתן להשיג החזר מס באופן רטרואקטיבי עד כ-6 שנים אחורה, כל עוד תרמתם באחת מאותן שנים יותר מ-190 ש"ח.
-
החזר חודשי
אם עובדים במקום עבודה שמעסיק יותר מ-50 עובדים, יש סיכוי די טוב שיכולים לקבל את הזיכוי המדובר לא רק בסוף השנה, אלא במסגרת המשכורת החודשית. אם זה קריטי עבורכם, בהחלט שווה בדיקה.
-
מגבלת החזר
אתם מוזמנים לתרום כמה שיותר, אך ראוי לדעת שמבחינת החזר, לא ניתן לקבל על יותר מ-30% מסך ההכנסה השנתית. כל שנדרש לעשות זה לפרוס את הסכום הנכבד קדימה, לשלושת שנות המס הבאות, כך שבכל שנה מקבלים החזר יחסי.
אל תסמכו על אחרים
תרמתם 1000 ש"ח באהבה גדולה? עדיין רוב הסיכויים שתשמחו לגלות שמגיעים לכם 350 שקלים בחזרה. אם גם אותם תחליטו לתרום, זהו כבר שיקול שלכם. פה ראוי לחדד שאומנם שכירים רק נדרשים להעביר את המשכורת למעסיק כדי לקבל החזר, אך בפועל לא כל מקום עבודה מיישר קו עם הנהלים. אי לכך מומלץ לעשות 2 דברים: גם ליידע את המעסיק וגם לוודא שהוא דואג שתקבלו החזר. בדקתם ולא קיבלתם? תמיד ניתן לפעול באופן עצמאי. פשוט מגישים לרשות המיסים דו"ח שנתי, מצרפים את סך הקבלות הרלוונטיות ומבקשים החזר מס. מחפשים דרך יותר קלה? יש גופים מקוונים שמציעים שירות בדיוק עבור המטרה הזו, תוכלו להיעזר בפלטפורמות לגיוס כספים לעמותות לדוגמה.
תרומה זוגית
מה עוד ראוי לדעת? שאם אתם זוג, ואחד מכם תרם, מוטב לרשום את התרומה עבור מי שמשלם יותר מיסים. עם זאת, תמיד מוטב לבחון האם ניתן להשיג החזר בגין תרומה של בן הזוג (שימו לב שאין מדובר בהחזר כפול). מה באשר לעצמאים? גם הם עשויים להיות זכאים, בהחלט שווה לערוך בירור.
שנסכם?
לתרום זו ברכה וחשוב ביותר, אך גם חשוב לקבל את שמגיע לכם, וכפי שמתבהר, אם תרמתם אכן זכאים לקבל החזר!