כל מה שצריך לדעת על רישום עמותה

עמותה, בניגוד לחברה או עסק הוא גוף שפועלת על מנת לסייע אחרים ללא כוונה להרוויח כספים. לאור זאת, עמותה נהנית מהגדרות משפטיות ייחודיות, שמאפשרות לה הטבות שלא מגיעות לבעלי עסקים או מוסדות אחרים. כדי לרשום עמותה יש כמה דברים שחשוב להקפיד עליהם, ואותם תוכלו לקרוא במאמר שלפניכם.

עמותה

עמותות הן גופים שפועלים למטרות מסוימות שלא מטרות רווח אלא כדי לסייע לזולת. במדינת ישראל פועלות עמותות רבות במגוון אינסופי של תחומים שונים. העמותות פרוסות בכל רחבי הארץ ומעניקות סיוע נרחב למי שזקוק. כל עמותה צריכה להיות רשומה ברשם העמותות שהוא הגוף הרשמי שמרכז את המידע על העמותות השונות. רישום עמותה הוא תהליך שיכול להיות מעט מורכב למי שלא בקי בפרטים, אתר Legal it יעשה בשבילכם את רישום העמותה ויספק לכם את כל המידע הדרוש לרישום עמותה. בנוסף אתם יכולים לבצע את ההליך ההרשמה דרכם באופן נוח במיוחד. רישום עמותה הוא שלב הראשון בדרך ליסוד של עמותה מצליחה וחשוב מאוד שתבצעו אותו כמו שצריך.

בחירת שם

הדבר הראשון שאותו יש לעשות כאשר באים לפתוח עמותה הוא כמובן לבחור את השם של העמותה. השם של העמותה הוא השם הרשמי שייצג את העמותה מבחינה פורמלית ויוכל בין היתר גם לשווק אותה, וכך היא תוכר על ידי רשויות המדינה השונות. חשוב כמובן שהשם של העמותה יהיה ייחודי רק לה, כיון שלא יכולות להיות שתי עמותות בלות שם זהה.

מייסדים

כל עמותה חייבת כמובן שיהיו לה מייסדים כדי שתהיה אפשרות לפנות אליה במקרה הצורך. כדי לייסד עמותה ניתן להסתפק ב-2 מייסדים אולם עבור קבלת פטור ממס במס הכנסה על תרומות עבור העמותה מס הכנסה דורש שיהיו 7 חברים בעמותה. לאור זאת, מומלץ כבר בשלב הראשוני של פתיחת העמותה שיהיו לכם 7 חברים שיהיו רשומים בתור מייסדי העמותה.

כל מה שצריך לדעת על רישום עמותה

תקנון

כל עמותה חייבת מסמך שבו מפורט התקנון של העמותה. התקנון מפרט את מטרת העמותה, דרך ההתנהלות שלה, והוא מסמך בעל תוקף משפטי מחייב ביחס להתנהלות העמותה. גם אם בשלב הפתיחה התקנון לא נראה לכם יותר מידי חשוב, הקפידו על כתיבת תקנון בצורה מסודרת, רצוי בליווי של יועץ משפטי או עורך דין. בהמשך הדרך העמותה שלכם תגדל ולעיתים הדרך היחידה להכריע בשאלות כבדות משקל תהיה על פי התקנון. אז גם אם עכשיו החשיבות שלו לא ברורה לכם, אל תזלזלו בו כלל וכלל.

מילוי הטפסים

אחרי שביצעתם את שלושת השלבים שמפורטים למעלה, אתם יכולים לפנות לאתר של הרשם ולהוריד את הטפסים עבור רישום העמותה שלכם. מדובר בכמות טפסים לא קטנה ולכן חשוב למלא אותה בצורה סבלנית, וכמובן לוודא שכל הפרטים שנכתבים בטפסים הם הפרטים המדויקים של העמותה שלכם. גם בהקשר הזה מומלץ להיות מלווה בייעוץ משפטי כדי להיות בטוחים שהרישום של הטפסים מבוצע בצורה הטובה ביותר. אי ההקפדה על דיוק במילוי הטפסים יכולה להוביל לעיכובים ברישום של העמותה.

מחיר

רישום של עמותה עולה קצת יותר מ-800 ₪ ובנוסף בכל שנה אתם מחויבים לשלם אגרה של כ-1300 ₪. עיכוב בתשלום האגרה יגרור תשלום מוגדל. אם אתם לוקחים שירות של עורך דין, כמובן שהוא יגבה מכם שכר טרחה. בLegal it- תוכלו ליהנות מליווי משפטי צמוד לרישום העמותה שלכם במחיר נוח.

לסיכום

רישום של עמותה הוא תהליך שיכול להיראות מורכב למי שלא מכיר אותו, אולם הקפדה על ההוראות תהפוך אותו להיות עבורכם פשוט במיוחד. הקפידו על מילוי הדרישות בצורה מדויקת, עבור תקינות התהליך.

נעים להכיר: עמותת "מזון לחיים"
עמותות ותרומה לקהילה

נעים להכיר: עמותת "מזון לחיים"

יש עמותות שפשוט מעלות חיוך וכזו היא עמותת "מזון לחיים". מדובר בעמותה רשומה שהתחילה את דרכה בשנת 2002 כנטו פעילות התנדבותית, כך שכיום היקף הפעילות

נגישות