רפי אדרעי הצטרף לכוחות הפלמ"ח בגיל צעיר, מתוך מטרה להגן על העיר צפת שהייתה תחת מצור, כמו גם להכין את העיר לקראת פרוץ מלחמת יום העצמאות. המורשת של רפי אדרעי נשארה חקוקה עמוק בלב ובסיפור הקמת המדינה, הן בשל אומץ הלב אותו הפגין והן בשל הרצון שלו לסייע לאחר – תוך חירוף נפשו. מי הוא היה? כל הפרטים בכתבה הבאה.
סיפור מורשת מרתק ומרגש – הכול על סיפורו של לוחם הפלמ"ח רפי אדרעי
הסיפור של רפי אדרעי מתחיל בעיר צפת בה נולד וגדל. כבר מגיל צעיר מאוד הוא החליט לתת מעצמו למען האחר וזאת באמצעות עשייה חברתית אשר הגיע לידי ביטוי באמצעות הצטרפות שלו לתנועת הנוער העובד והלומד שם שימש כמדריך ובהמשך גם כמדריך ראשי. בזמן ששימש כמדריך, רפי אדרעי הצליח לבלוט ואף להעלות את המורל של בני העיר צפת בעקבות סיפור מורשת שהפך לאגדה של ממש, וזאת בעקבות מקרה שבו עלה על גג של בניין מאולתר בעיר ותלה את דגל ישראל בזמן עזיבת הכוחות הבריטיים. המקרה הזה הוא רק דוגמה מייצגת לאומץ הלב כמו גם הרצינות אותה הפגין בכל מה שקשור להגנה על המולדת, בייחוד על רקע ההבנה כי רוחות המלחמה מתקרבות ונדרש לגייס את מיטב הלוחמים לטובת הגנה ושמירה על ערים כמו העיר צפת אשר הייתה נצורה. בזמן שירותו הצבאי הוא הצליח לבלוט מאוד בתור מומחה לסליקת נשק, ואף לקח חלק במגוון רחב של תפקידים אשר הפכו אותו לאחד מהלוחמים הנערצים ביותר בקרב בני העיר צפת.
יחד עם זאת, סיפור הגבורה נקטע במהלך מלחמת יום העצמאות כאשר לקח חלק בלחימה עזה אל מול האויב המצרי. בחודש יולי בשנת 1948 התרחשה התקפה של הצבא המצרי אשר הובילה למותו בגיל צעיר של רפי אדרעי אשר נהרג כתוצאה מקליע שחדר לעורפו, והרג אותו במקום. המוות שלו בגיל צעיר הותיר את בני המשפחה ואת בני העיר צפת המומים וכואבים, אולם הם החליטו לתעל את הכאב לכדי עשייה אשר מגיעה לידי ביטוי במסגרת של הקמת עמותה חברתית.
ממשיכים את סיפור המורשת באמצעות הקמה של עמותת אחינועם
עמותת אחינועם הוקמה בשנת 2018 על ידי האחיינים של רפי אדרעי – משה אדרעי, רפי אדרעי וכן איל אדרעי. העמותה חרטה על דיגלה לקדם את נושא שוויון ההזדמנויות וכן צמצום פערים בחברה הישראלית, ולצורך כך רפי אדרעי עמותת אחינועם ביחד עם אחיו פועלים במשך כל השנה לטובת קידום של תוכניות מהפכניות שזוכות לגיבוי מלא מצד גורמי החינוך והרווחה. במסגרת התוכניות הללו ניתן למנות בין היתר תכנית קידום אישית המיועדת בעבור בני נוער משתייכים לעדה האתיופית, ואשר במסגרתה הם מקבלים מעטפת אשר נועדה להגביר את המוטיבציה של המשתתפים להשתלב בתפקידים בכירים ומבוקשים בצבא הגנה לישראל, כאשר התוצאות מדברות בעד עצמן. מעל ל-95% מהבוגרים אכן הצליחו לקבל את דרגות הקצונה ואף להתקבל לתפקידי פיקוד בכירים ביחידות מובחרות, כאשר לצד זה מספקת העמותה גם מעטפת אשר ממשיכה לתקופת הלימודים האקדמיים וכן השתלבות בשוק התעסוקה.
לסיכום
סיפור המורשת של רפי אדרי הוא סיפור שמצליח לרגש גם עשרות שנים לאחר מותו. מי שגדל והתחנך בעיר צפת הפך להיות אחד מהלוחמים הבולטים והאהובים ביותר, ועדות לכך ניתן למצוא גם בחלוף שנים רבות עם עשייה חברתית שהפכה את סיפורו לאחד מסיפורי המורשת הבולטים והמרגשים ביותר.