איך עמותת עזר מציון מצילה חיים?

מבין העמותות וגופי ההתנדבות אשר פועלים בארץ, אחד הגופים הוותיקים והבולטים ביותר הוא "עזר מציון". פעילות העמותה המגוונת, מסייעת לאינספור אנשים במצבי מצוקה וחולי למיניהם, כולל באופנים, אשר הם פשוטו כמשמעו מצילי חיים. וגם אתם יכולים להשתתף בכך! כיצד? זו היא היכרות קצרה עם עמותת עזר מציון, מגוון פעילויותיה ואופני הסיוע האפשריים עבורכם.

עזר מציון – מסייעים במגוון רחב של אופנים

עזר מציון פועלת מאז 1979 וכפי שתראו בהמשך, היא פעילה במגוון רחב מאוד של אופנים. לדוגמה: כחלק מפעילותה מציעה עזר מציון השאלת ציוד רפואי לכל הזקוקים לו ובחינם. לקשישים, חולים, בעלי מוגבלויות שונות ועוד. לעמותה סניפים בכל רחבי הארץ והיקף רחב של מתנדבים ותורמים.

כמה פעילויות בולטות

מעבר לדוגמה שציינו, אלה כמה דוגמאות בולטות נוספות לפעילויות העמותה:

  • לילדים חולי סרטן ולילדים עם צרכים מיוחדים – מגוון מחנות קיץ ופעילויות. במסגרת זו, מתקיימים בין השאר מופעים, טיולים אתגריים, אטרקציות שונות, ימי כיף במהלך השנה ואף מסיבות ימי הולדת.
  • פרויקט "קשרים וכישורים" – פרויקט מיוחד, אשר מטרתו היא לשמר מיומנויות אצל חולי אלצהיימר.
  • "פרויקט חיל" – לקידום בריאות בגיל השלישי.
  • ייעוץ והכוונה רפואיים – שרות ייעוץ מיוחד, שמבוצע תוך התאמה לאזור מגורים, קופת חולים וכיסוי ביטוחי.
  • הידרותרפיה ושיקום – במרכז מיוחד, אשר מטפל במגוון אוכלוסיות, בכל הגילאים, באופן פרטני וגם קבוצתי.
  • מועדוניות לילדים עם צרכים מיוחדים

 

 

מאגר מח העצם – יוזמה מיוחדת וחשובה

אחת הפעילויות הבולטות ביותר של עזר מציון, היא הפעלת מרכז לתורמי מח עצם. השתלת מח עצם היא פעולה משמעותית מאוד במסגרת הטיפול בכמה וכמה מחלות, בהן בולטת מחלת הסרטן. זו היא בפוטנציה פעילות מצילת חיים. אך לשם כך, דרוש מח עצם בכמויות גדולות, אשר נתרמות מהציבור. המאגר של עזר מציון פועל מאז 1998 והוא בין הגדולים מסוגו בעולם! הוא מבוסס על תרומות שמתקבלות באופן שוטף, לצד מבצעי התרמה שונים למטרה ייחודית זו. כמו כן, יש לעמותה שיתוף פעולה מתמשך ומוצלח מאוד עם צה"ל, אשר במסגרתו מציעים במסגרת שרשרת החיול בבקו"ם להצטרף למאגר התורמים.

סיוע בתחום בריאות הנפש

מרכז בלב ובנפש הוא מרכז מיוחד, אשר מספק ליווי אישי למתמודדים בתחום בריאות הנפש. עזר מציון מפעילה גם קו טלפוני לאנשים במצוקה, לשם מתן סיוע נפשי מיידי, ייעוץ והכוונה. כל זאת, על ידי מתנדבות שעברו הכשרה מתאימה, בדיסקרטיות ותוך התאמה לציבור הדתי. מרכזי ייעוץ למשפחות, מספקים שירותים נוספים של פגישות ייעוץ, הרצאות וימי עיון בנושא בריאות הנפש, יעוץ משפטי במידה ונדרש ונופש לבני משפחה. כל זאת, ללא עלות.

כיצד ניתן לעזור?

גם אתם תוכלו לסייע לפעילות העמותה, באמצעות

  • תרומה כספית – שניתן לבחור להפנות לאחת מכמה מטרות חשובות.
  • נהיגה – להתנדב כנהגים לביצוע משימות שונות, באמצעות אמבולנס או רכב פרטי.
  • בבתי חולים – התנדבות בבתי חולים, עם סיוע לחולים, למשפחותיהם ולצוות הרפואי.
  • בישול – בישול ארוחות ואפיית עוגות, למשפחות של חולים. בהחלט סוג התנדבות מיוחד, אשר בו גם ילדיכם יוכלו בקלות לסייע.
  • התנדבות בבתים – עזרה לחולים ולמשפחותיהם בבתיהם. אפשרות נוספת, היא לארח בביתכם ילדים ונערים עם צרכים מיוחדים, בכדי להקל על משפחותיהם. משפחות מארחות עוברות אישור באמצעות ביקור של עו"ס ושל מפקח במשרד הרווחה. כמו כן, הן מקבלות החזר על הוצאות האירוח.
  • התנדבות בשיתוף משרד חינוך – עבור זוגות תלמידים שמתנדבים ביחד או תלמידים שמעוניינים לסייע באופן עצמאי.

לסיכום

אם אתם מחפשים היכן להתנדב, לתרום או לסייע בכל דרך אחרת – היכנסו לאתר עזר מציון ותמצאו שם לא מעט אפיקים טובים וחשובים למימוש מטרה כזו.

נגישות