מאמינים במצוינות: מרכז קלור מספק מגוון פעילויות לתושבי הגליל

מרכז קלור

אחת העובדות הידועות והמוכרות לגבי מדינת ישראל, היא הקושי להשוות בין התנאים וסיכויי ההצלחה של תושבי הפריפריה לאלו של תושבי המרכז. על מנת להתמודד עם האתגר הזה, הממשלות לדורותיהן מנסות להקצות משאבים ובעלי תפקידים מיוחדים שיטפלו בעניין ונראה שלפעמים זה אכן עובד ועוזר ולפעמים קצת פחות. לצד זאת, נראה כי ישנו אפיק אחד שדווקא כן מסייע לשיוויון החברתי ולפיתוח החינוכי והתרבותי של אזורי הפריפריה והוא התרומות והסיוע של פילנתרופים וקרנות שונות. דוגמה מצוינת לעניין הזה הוא מרכז קלור בגליל העליון שהוקם על ידי קרן קלור. על מנת להבין עד כמה הפילנתרופיה היא חשובה ומשמעותית, כדאי בהחלט להכיר את המרכז הזה ואת האפשרויות הרבות שהוא מציע לתושבי האזור.

מוקד עלייה של מוסיקה, מחול ותרבות

קרן קלור הוקמה בשנות ה-70 על ידי הנדבן הידוע צ'ארלס קלור שתחומי החינוך והאומנות היו מאז ומתמיד בנפשו. בשנת 1996, החלה ההקמה של מרכז קלור בגליל העליון ובשנת 2000 הושלמה ההקמה של אגף המחול החדשני.

המטרה העיקרית של מרכז קלור היא חינוך למוסיקה ומחול, ומדי שנה לומדים ומתחנכים בואו מאות ילדים תושבי האיזור, בני נוער וכן מבוגרים. המרכז משרת את כל תושבי האזור בלי יוצא מן הכלל ומגיעים אליו תושבי המושבים והקיבוצים בסביבה וכן תושבי קריית שמונה וחצור.

התרבות במרכז

במרכז קלור תוכלו למצוא לא פחות מ-12 חדרי מוסיקה שונים, אולם קונצרטים קאמרי, ארבעה אולמות מחול חדשניים, קפיטריה לתלמידים הלומדים במרכז ועוד. לצד הפעילות החינוכית, המרכז מארח ויוזם הרבה מאד אירועי תרבות ומארח בין השאר את הפסטיבלים הגדולים בצפון "קול המוסיקה" ו"לא בשמיים".

חינוך לאמנות לכל תלמיד

ברוח צ'ארלס קלור וקרן קלור, המרכז שם לו למטרה לאפשר לכל ילד וילדה חינוך מוסיקלי ואומנותי ברמה הגבוהה ביותר, גם עבור ילדים שמגיעים ממשפחות שידן אינה משגת. על כן עוסק המרכז מדי שנה בגיוס נרחב של מלגות לימודים מקרנות וגופים שונים וכמובן שגם קרן קלור עצמה תורמת את חלקה למאמץ עד היום.

בית הספר לתיאטרון

בשנת 2017, לצד מקצועות המחול והמוסיקה השונים, הוקם במרכז קלור גם בית ספר לתיאטרון בניצוחה של השחקנית ועורכת הדין מעיין נסטל. בית הספר מאפשר לימודי תיאטרון מעשיים לתלמידים החל מכיתה ב' ועד לכיתה י"ב בקבוצות שונות, ומאפשר קרקע פורייה למי שהמשחק והבמה הם בנפשו. התלמידים שמתחברים באופן מיוחד לתחום ורוצים להעמיק את הלמידה וההתנסות, יכולים גם להצטרף לאנסמבל תיאטרונס, ההרכב התיאטרלי המקצועי של בית ספר שמעלה מדי דנה הצגות ומופעים לתושבי האזור ומושך אליו מבקרים גם משאר חלקי הארץ.

כמו כן, מבוגרים הנמשכים לעולם התיאטרון, יכולים להנות מקורסי כתיבה ומשחק מגוונים, שיעורי אלתור ועמידה על במה, תיאטרון פלייבק בהנחיית רינה לביא ועוד לא מעט אפשרויות נהדרות המאפשרות לעסוק בתחום.

הרשמה נוחה ופשוטה

אגב, החדשנות של המרכז בהחלט באה גם לידי ביטוי באתר, המאפשר הרשמה פשוטה ונוחה דרכו. תושבי האיזור שמחפשים מוקדים קהילתיים תוססים, היכרות עם עולמות התיאטרון והיצירה וכן מוקדי תרבות עשירים, בהחלט שמחים על האפשרויות שמציע מרכז קלור ומנצלים אותן כהלכה. אין ספק שמרכז קלור בגליל העליון הוא דוגמא מצוינת כיצד ניתן לחזק את אזורי הפריפריה ולאפשר לתושבי האזור חינוך מעולה לאומנות ולמצוינות. אנו בהחלט ממליצים גם למבקרים שאינם תושבי האזור לקפוץ לביקור בטיול הבא לצפון.

הוצאות רכב למלכ"רים: מה אומר החוק?
עמותות ותרומה לקהילה

הוצאות רכב למלכ"רים: מה אומר החוק?

מלכ"ר הוא ארגון רב חשיבות שפועל מתוך מטרה לסייע לטובת הציבור. מדובר במוסד (חברה/ עמותה) שמתנהל ללא מניע רווחי, ועל כן הוא תלוי בתרומות ובתמיכה

נגישות